Seyit Süleyman (Aziz Baba ) Cemevi Derneği 2. Olağan genel kurulunu yaptı. Başkanlığa yeniden Enver Can seçildi.

Seyit Süleyman (Aziz Baba) Cemevi Derneği 2. Olağan genel kurulunu yaptı. Genel Kurul başlamadan önce Seyit Süleyman (Aziz Baba) Cemevi Başkanı Enver Can Dede genel kurulun bir Alevi cemevine ait olmasından kaynaklı üç duaz, iki deyişin söylenmesi  ve çerağın uyandırılmasıyla başlatılması gerektiğini söyledi.

Tek listenin olduğu kurul Güvenç Abdal Ocağı Dedelerinden Sefa Öztürk’ün gülbenk vermesiyle başladı. Yapılan genel kurulda divana Hubyar Sultan Ocağına mensup Hüseyin Kelleci, Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Aydın Deniz  ve Anadolu’nun sesi Tokat Gazetesinden Turan Dilek seçildi. Kurulun başlamasından sonra gündeme geçirilerek faaliyet raporu ve mali raporlar sunuldu. Ardından seçime geçildi. Tek listenin olduğunu kurulda Enver Can yeniden başkan seçildi.

Başkanlığa seçilen Enver Can, herkese teşekkür edip, yeni dönemde çalışmaları sürece uygun bir şekilde sürdüreceklerini belirtti.

Yorumunuzu yazınız